De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.

Loftstijl kreeg snel erkenning over de hele wereld. Tegenwoordig wordt deze unieke stijl niet alleen gebruikt in kantoren en openbare ruimtes, maar ook in huizen en appartementen. Deze oplossing wordt meestal gekozen door jonge mensen die houden van ruime interieurs vol met beglazing en eenvoudige vormen. De elementen van schrijnwerk passen natuurlijk ook aan de industriële stijl. Ramen en deuren kunnen het industrieelkarakter van de ruimte aanzienlijk benadrukken. Wat zijn de kenmerken van industriële ramen? Op welke parameters moet U letten om hoogwaardige modellen te kiezen

Ramen voor loftstijl interieur – hoe beïnvloeden ze de ruimte?

De loftstijl kenmerkt zich door grote, open ruimtes, natuurlijke materialen en een minimalistische design. Er wordt gebruik gemaakt van materialen zoals hout, beton of baksteen. Ook structurele pleisters en elementen van staal, aluminium en messing zijn populair. De inrichting van de ruimten is rauw en simpel. Het is verre van warme en gezellige arrangementen in boho- of hamptonstijl. Hier domineert eenvoudigheid, geometrie en economie van vormen. De uniciteit en originaliteit van loftinterieurs komt ook in design van het raamschrijnwerk. Wat zijn de ramen voor interieurs in loftstijl? Precies zoals de andere elementen van het arrangement – eenvoudig, functioneel, met een minimalistisch karakter.

Industriële ramen onderscheiden zich door hun unieke design. Het eerste wat er opvalt is hun grootte. Ze zijn veel groter dan de ramen in klassieke gebouwen, waardoor ze het interieur veel meer zonlicht geven. Grote beglazing geeft de indruk van open ruimte en veranderen ze de grens tussen wat zich binnen en buiten het gebouw bevindt. Het kader is meestal van aluminium. Dit lichte en duurzame materiaal past perfect bij de industriële stijl. Er staat niets tegen het gebruik van PVC-ramen in een goed gekozen kleur in een loftstijl ruimte. Grijze en zwarte kozijnen zijn perfect. Het is ook belangrijk om bijpassende deuren te kiezen voor een interieur dat is ingericht in een industriële stijl. We raden vooral moderne modellen met beglazing. Een interessante oplossing is het gebruik van ornamenten glas in de deur.

Industriële raam – waar  voor op letten?

De eerste stap is te beslissen of U draaikiepramen, schuiframen of misschien vaste ramen nodig heb. Vanwege het grote glasoppervlak moeten industriële ramen worden voorzien van een hoogwaardig beglazingspakket. U moet ook letten op de U-waarden (Uw, Ug, Uf), die u vertelt hoe effectief de thermische isolatie van het hele raam, glas en kozijn is. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het thermisch comfort dat een raam biedt. Dat is heel belangrijk, want ruimten in industriële stijl worden meestal gekenmerkt door grote, open ruimten. Dichte en duurzame modellen helpen juist de verwarmingskosten te minimaliseren. Even belangrijk voor industriële ramen is de R-waarde, die de mate van geluidsisolatie aangeeft. Een hoge R-waarde betekent dat het raam de bewoners effectief beschermt tegen lawaai van buitenaf – zelfs in centra van grote steden(waar de meeste loftstijl woningen worden gebouwd).

Premium industriële ramen zijn te vinden in het aanbod van Kapica. Wij advisieren vooral moderne aluminium ramen, die zich onderscheiden door hun tijdloos design en lange levensduur. Wij gebruiken producten uit het Schüco-systeem. Ze zorgen niet alleen voor een aantrekkelijk design, maar ook voor maximaal thermisch comfort en bescherming tegen externe factoren.

Bij Kapica kunnen investeerders de dikte van de profielen naar wens kiezen. Bij onze modellen varieert de zichtbare breedte van het frame (bouwdiepte) van 50 mm tot 95 mm. Door te kiezen voor een smal profiel wint u extra oppervlakte voor beglazing. Door te kiezen voor een breed profiel worden de isolerende eigenschappen van de gehele constructie verder verbeterd. Aluminium industriële ramen, beschikbaar in het aanbod van Kapica, laten het gebruik toe van ruiten die de warmteoverdrachtscoëfficiënt bereiken op het niveau van zelfs Ug = 0,5 W/m²K. Dit is een ideale oplossing voor energie-efficiënte huizen.

RAAMDECORATIE IN INDUSTRIËLE STIJL – INSPIRATIES

De loftstijl beleeft tegenwoordig een ware renaissance. Dit wordt weerspiegeld in de keuze van de afwerkingsmaterialen en schrijnwerkelementen. Zowel particuliere investeerders als ondernemers kiezen ervoor om het in hun interieur in te voeren. De industriële stijl past perfect in moderne appartementen, maar ook in kantoren, concept stores en modezaken. Grote ruimtes, grote ramen, een afwijking van traditionele ontwerpmethoden – dit alles trekt jongeren aan en maakt ze tot een soort manifest van vrijheid, onafhankelijkheid en een breuk met stereotypen.

Vanwege het specifieke ruwe karakter van het interieur moet de decoratie van het industriële raam minimalistisch zijn. Moderne rolgordijnen of jaloezieën (zowel binnen als buiten) kunnen als raambekleding worden gebruikt. Levende bloemen zijn ideaal als interieurdecoratie, die een vleugje frisheid en positieve energie brengen in het sobere interieur. Het kleurenschema van de loft bestaat uit witte, zwarte en grijze tinten. Soms is het een goed idee om het te breken met een opvallende, kleurrijke toevoeging. Beton, baksteen, steen en hout zijn de meet populaire afwerkingsmaterialen in de rumites in industriële stijl. Het geheel moet er koel, sober en minimalistisch uitzien.


Contact opnemen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tips

Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie

ADVIES OP ONZE BLOG
Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen
18-06-2023
Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.
5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren
15-10-2022
Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.
Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.
12-10-2022
Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.
Welke voordeurscharnieren kiezen?
21-07-2022
Bij het bouwen of verbouwen van een huis moeten veel beslissingen worden genomen die van invloed zijn op het wooncomfort. De voordeur biedt veiligheid, privacy en juiste isolatie. Hoewel scharnieren, d.w.z. deurbeslag, is niet altijd de element waaraan aandacht wordt besteed, toch moeten zij met grote zorgvuldigheid en met het oog op de hoogste veiligheidsklassen gekozen worden.
Waar aandacht besteden moeten worden bij het kiezen van juiste deurbeslag?
20-07-2022
Deurbeslag bestaat uit van allemaal kleine elementen aangebracht op de deurvleugel. Zonder hen zou de juiste werking van de deur niet mogelijk zijn. Tot deurbeslag behoort onder andere: scharnieren, sloten, handgrepen of een deurketting. Deze accessoires hebben verschillende functies, zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende opbouw en werkingsmechanismen. Vanwege het comfort van het gebruik van de deur en de veiligheid is het belangrijk om te weten wat goed deurbeslag moet hebben – zowel binnen als op de buitenkant
Raamventilatieroosters – soorten, selectie en installatie
09-05-2022
Moderne ramen en een goed geïsoleerd gebouw zijn een combinatie die kostbaar warmteverlies tij-dens het stookseizoen voorkomt. Een dergelijke combinatie heeft echter ook een nadeel - zij beperkt dat er frisse lucht de woning in kan stromen. Een verblijf in een te strak geïsoleerd gebouw is niet al-leen oncomfortabel, maar ook ongezond. Vandaar de groeiende populariteit van raamventilatieroos-ter.
Aluminium ramen – voordelen, nadelen en toepassingen
06-05-2022
Aluminium ramen werden voor het eerst gebruikt in trams om licht te geven en het binnenkant te beschermen tegen zware weersomstandigheden. Dit was in 1912. Het werd al snel duidelijk dat dit type schrijnwerk meer voordelen had dan houten ramen. Tegenwoordig zijn PVC-ramen echter het meest gebruikt - vooral in woongebouwen. Toch kiezen veel mensen en bedrijven tegenwoordig steeds vaker voor aluminium ramen. In welke situaties worden aluminium ramen gebruikt en wat zijn hun voor- en nadelen?
Voor- en nadelen van een raam hebben in de badkamer
27-07-2021
Badkamers worden meestal binnen het gebouw geplaatst en hebben geen toegang met de buitenmuur. Meestal is het ontbreken van een raam in de badkamer een bewuste keuze van investeerders en architecten, maar is het een goede keuze? Wat zijn de voor- en nadelen van ramen in de badkamer en... met wat ze afdekken? Wij beantwoorden deze vragen hieronder.