Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.

Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.

Volgende verbredingen zijn vanaf 31.03.2023 niet meer beschikbaar :
82/120 (19258…), 70/25 (19841…), 70/50, (19842…) en 70/120 (19843…).

Eigenschappen

  • Nieuwe hoogtes beschikbaar: 15 mm en 30 mm
  • Toepasbaar in alle systemen
  • TopAlu variant kan worden gebouwd
  • Optimale lastoverdracht via nieuwe steunpunten
  • Verbeterde afdichtingsgeometrie

Voordelen

  • Verwijderen van de afdichting bij de drempelaansluiting is niet nodig
  • Minder voorraad door compatibiliteit met bestaande systemen
Nieuws

Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen

ADVIES OP ONZE BLOG
Schüco UnlimitedFinish: SELECTED by Schüco
29-11-2023
De nieuwe speciale editie "SELECTED by Schüco" bestaat uit exclusieve selectie van actuele trendfolies in metallic tinten, houtimitaties en de nieuwe uniforme kleur Ombergrijs. Alleen verkrijgbaar bij het betrouwbare Schüco Living systeem.
Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie
19-10-2022
De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.
5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren
15-10-2022
Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.
Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.
12-10-2022
Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.
Welke voordeurscharnieren kiezen?
21-07-2022
Bij het bouwen of verbouwen van een huis moeten veel beslissingen worden genomen die van invloed zijn op het wooncomfort. De voordeur biedt veiligheid, privacy en juiste isolatie. Hoewel scharnieren, d.w.z. deurbeslag, is niet altijd de element waaraan aandacht wordt besteed, toch moeten zij met grote zorgvuldigheid en met het oog op de hoogste veiligheidsklassen gekozen worden.
Waar aandacht besteden moeten worden bij het kiezen van juiste deurbeslag?
20-07-2022
Deurbeslag bestaat uit van allemaal kleine elementen aangebracht op de deurvleugel. Zonder hen zou de juiste werking van de deur niet mogelijk zijn. Tot deurbeslag behoort onder andere: scharnieren, sloten, handgrepen of een deurketting. Deze accessoires hebben verschillende functies, zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende opbouw en werkingsmechanismen. Vanwege het comfort van het gebruik van de deur en de veiligheid is het belangrijk om te weten wat goed deurbeslag moet hebben – zowel binnen als op de buitenkant
Raamventilatieroosters – soorten, selectie en installatie
09-05-2022
Moderne ramen en een goed geïsoleerd gebouw zijn een combinatie die kostbaar warmteverlies tij-dens het stookseizoen voorkomt. Een dergelijke combinatie heeft echter ook een nadeel - zij beperkt dat er frisse lucht de woning in kan stromen. Een verblijf in een te strak geïsoleerd gebouw is niet al-leen oncomfortabel, maar ook ongezond. Vandaar de groeiende populariteit van raamventilatieroos-ter.
Aluminium ramen – voordelen, nadelen en toepassingen
06-05-2022
Aluminium ramen werden voor het eerst gebruikt in trams om licht te geven en het binnenkant te beschermen tegen zware weersomstandigheden. Dit was in 1912. Het werd al snel duidelijk dat dit type schrijnwerk meer voordelen had dan houten ramen. Tegenwoordig zijn PVC-ramen echter het meest gebruikt - vooral in woongebouwen. Toch kiezen veel mensen en bedrijven tegenwoordig steeds vaker voor aluminium ramen. In welke situaties worden aluminium ramen gebruikt en wat zijn hun voor- en nadelen?