Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.

Wat is het belangrijk om te weten bij het plannen van een huis met grote glaspartijen? Verwarming en isolatie

Als U van plan bent grote beglazingen te plaatsen, vergeet dan niet dat ze de juiste parameters moeten hebben. Een van de belangrijkste is luchtdichtheid. De beglazing moet zowel in de zomer als in de winter een perfecte isolatie garanderen. Slecht gekozen ramen of profielen met lage isolatie-eigenschappen kunnen ertoe leiden dat het huis ’s winters veel kouder is. In de zomer omgekeerd effect, dus veel te warm. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met parameters van de beglazing en de profielen. Beslag met micro-ventilatiesysteem zou ook belangrijk zijn. Bij het  montage van grote beglazingen is het ook belangrijk om de juiste materialen te kiezen – ze moeten bestand zijn tegen weersomstandigheden.

Grote beglazingen en de veiligheid

Grote beglazingen zien er effectief uit, maar kunnen aantrekkelijk zij voor potentiële inbrekers. Daarom moet worden gezorgd voor een hoog veiligheidsniveau. Let erop of het gekozen beslag beschikt over anti-inbraakoplossingen of andere opties die de veiligheid verhogen. Het bedrijf Kapica biedt onder andere functionele schuifsystemen van PVC met een slot en aluminium deuren uitgerust met anti-inbraakoplossingen.

Voor- en nadelen van grote glaspartijen

Het belangrijkste voordeel van grote beglazing is dat er natuurlijk zonlicht in de kamers komt. Dit soort oplossingen vergroten optisch de interieur. Glas is een tijdloos materiaal en daarom is het geschikt voor zowel modern vormgegeven huizen als interieurs in oude stijl. Een van de argumenten die staan achter grote beglazingen is verwarmen van ruimten door zonlicht. Door de ramen aan de zuidkant van het huis te plaatsen krijgt U een extra warmtebron in de winter.

De belangrijkste factor die twijfel veroorzaakt bij potentiële kopers van grote beglazing is de prijs ervan. Panoramische ramen of glazen schuifdeuren zijn veel duurder dan ramen van standaardafmetingen. Bovendien zijn grote beglazingen zwaar. Modellen van aluminium kunnen worden bijgestaan door een elektrische aandrijving.

Een ander potentieel nadeel van grote beglazing is de moeilijkheid om deze schoon te houden. Het schoonmaken van grote oppervlakken kan tijdrovend zijn – vooral als de ramen zich op grote hoogte bevinden. In dat geval kunt U een gespecialiseerd bedrijf inschakelen dat over de ervaring en het gereedschap beschikt om de werkzaamheden nauwkeurig en veilig uit te voeren.

Grote glaspartijen in de woonkamer

De woonkamer is de meest representatieve ruimte in het huis, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze voldoende verlicht is. Hoe een kamer met grote beglazing inrichten? Wij adviseren te kiezen voor modieus minimalisme en voor accessoires van natuurlijke materialen. Glazen deuren en hoge ramen bieden een uitstekend zicht op het terras of de tuin. Het is belangrijk dat het uitzicht achter de ramen de belangrijkste decoratie van de kamer is. Wanneer U voor een dergelijke optie kiest, moet U rekening houden met de privacy van de bewoners. Als uw huis dicht bij een straat of andere gebouwen staat, installeer dan rolluiken of decoratieve gordijnen voor de ramen.

Grote glaspartijen in de slaapkamer

Een soortgelijk principe geldt voor andere kamers. Grote beglazingen kunnen met succes worden geïnstalleerd in de slaapkamer of de badkamer. Een dergelijke oplossing zal het interieur verlichten en optisch vergroten. Eigenaren van moderne huizen kiezen vaak voor een lichte slaapkamer met grote ramen. Hoe richt je het in? In een kamer met een klein oppervlak kan de beglazing een groot deel van de muur in beslag nemen. Als de slaapkamer zich op de eerste verdieping bevindt, is het niet belangrijk om de ramen te afdekken met gordijnen. Het kan een goed idee zijn om stijlvolle geveljaloezieën te installeren. Ze nemen geen ruimte in beslag in het interieur en dankzij de verstelbare lamellen kunt U de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt regelen.

Contact opnemen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tips

Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.

ADVIES OP ONZE BLOG
PVC ramen. Het belangrijkste nadelen en voordelen en de keuzeopties
23-05-2024
PVC-schrijnwerk is ongetwijfeld een van de populairste op de markt. Als je naar de stedelijke of landelijke bouw kijkt, zal het je meteen opvallen dat kunststof ramen de overhand hebben in de meeste gebouwen, flatgebouwen of appartementswoningen. Aluminium ramen worden daarentegen het vaakst gebruikt in openbare gebouwen zoals kantoorgebouwen, winkelcentra of overheidskantoren. Waarom zijn inwoners van grote metropolen en kleine provincies zo dol op PVC-ramen? In ons artikel presenteren we de voor- en nadelen van deze oplossing.
Voor- en nadelen van grote ramen
15-05-2024
Grote ramen zijn al tijdje populair. Ze worden het vaakst gekozen door investeerders die nieuwe huizen bouwen, maar ze zijn ook te vinden in moderne ontwikkelingsprojecten in grote steden. Het zijn populaire oplossingen met belangrijke voordelen, maar ook niet zonder nadelen. Zijn ze geschikt voor elk huis? Met welke parameters kun je de ramen aanpassen aan je behoeften? Dat wordt hieronder besproken.
Wat moet je weten bij een keuze voor een voordeur voor je huis?
15-05-2024
Het materiaal en kleur van de voordeur zijn belangrijk wegens esthetische redenen. Maar ook de technische aspecten zijn belangrijk: geluids- en warmte-isolatie en geschikte inbraakbeveiligingstechnologie. Welke deur beschermt je huis niet alleen tegen de kou, maar ook tegen ongenode gasten? Dat beschrijven we in ons artikel.
Hoe kies je raamkleur en raamtype voor beplaalde stijl
14-05-2024
Ramen kiezen voor een interieur met een specifieke stijl is  schijnbaar niet ingewikkeld. Moderne productiemethoden maken veel mogelijk, of het nu gaat om kleuren, maten, vormen of materialen van de ramen. Om ze af te stemmen op een geschikte stijl, is het voldoende om de vereisten ervan te achterhalen. Daarom hebben we de volgende korte gids samengesteld. We hebben vier van de populairste interieurstijlen van de afgelopen jaren beschreven. Elke investeerder zal hier zeker inspiratie vinden voor zijn werk.
Schüco UnlimitedFinish: SELECTED by Schüco
29-11-2023
De nieuwe speciale editie "SELECTED by Schüco" bestaat uit exclusieve selectie van actuele trendfolies in metallic tinten, houtimitaties en de nieuwe uniforme kleur Ombergrijs. Alleen verkrijgbaar bij het betrouwbare Schüco Living systeem.
Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen
18-06-2023
Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.
Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie
19-10-2022
De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.
5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren
15-10-2022
Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.