Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.

Wat is het belangrijk om te weten bij het plannen van een huis met grote glaspartijen? Verwarming en isolatie

Als U van plan bent grote beglazingen te plaatsen, vergeet dan niet dat ze de juiste parameters moeten hebben. Een van de belangrijkste is luchtdichtheid. De beglazing moet zowel in de zomer als in de winter een perfecte isolatie garanderen. Slecht gekozen ramen of profielen met lage isolatie-eigenschappen kunnen ertoe leiden dat het huis ’s winters veel kouder is. In de zomer omgekeerd effect, dus veel te warm. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met parameters van de beglazing en de profielen. Beslag met micro-ventilatiesysteem zou ook belangrijk zijn. Bij het  montage van grote beglazingen is het ook belangrijk om de juiste materialen te kiezen – ze moeten bestand zijn tegen weersomstandigheden.

Grote beglazingen en de veiligheid

Grote beglazingen zien er effectief uit, maar kunnen aantrekkelijk zij voor potentiële inbrekers. Daarom moet worden gezorgd voor een hoog veiligheidsniveau. Let erop of het gekozen beslag beschikt over anti-inbraakoplossingen of andere opties die de veiligheid verhogen. Het bedrijf Kapica biedt onder andere functionele schuifsystemen van PVC met een slot en aluminium deuren uitgerust met anti-inbraakoplossingen.

Voor- en nadelen van grote glaspartijen

Het belangrijkste voordeel van grote beglazing is dat er natuurlijk zonlicht in de kamers komt. Dit soort oplossingen vergroten optisch de interieur. Glas is een tijdloos materiaal en daarom is het geschikt voor zowel modern vormgegeven huizen als interieurs in oude stijl. Een van de argumenten die staan achter grote beglazingen is verwarmen van ruimten door zonlicht. Door de ramen aan de zuidkant van het huis te plaatsen krijgt U een extra warmtebron in de winter.

De belangrijkste factor die twijfel veroorzaakt bij potentiële kopers van grote beglazing is de prijs ervan. Panoramische ramen of glazen schuifdeuren zijn veel duurder dan ramen van standaardafmetingen. Bovendien zijn grote beglazingen zwaar. Modellen van aluminium kunnen worden bijgestaan door een elektrische aandrijving.

Een ander potentieel nadeel van grote beglazing is de moeilijkheid om deze schoon te houden. Het schoonmaken van grote oppervlakken kan tijdrovend zijn – vooral als de ramen zich op grote hoogte bevinden. In dat geval kunt U een gespecialiseerd bedrijf inschakelen dat over de ervaring en het gereedschap beschikt om de werkzaamheden nauwkeurig en veilig uit te voeren.

Grote glaspartijen in de woonkamer

De woonkamer is de meest representatieve ruimte in het huis, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze voldoende verlicht is. Hoe een kamer met grote beglazing inrichten? Wij adviseren te kiezen voor modieus minimalisme en voor accessoires van natuurlijke materialen. Glazen deuren en hoge ramen bieden een uitstekend zicht op het terras of de tuin. Het is belangrijk dat het uitzicht achter de ramen de belangrijkste decoratie van de kamer is. Wanneer U voor een dergelijke optie kiest, moet U rekening houden met de privacy van de bewoners. Als uw huis dicht bij een straat of andere gebouwen staat, installeer dan rolluiken of decoratieve gordijnen voor de ramen.

Grote glaspartijen in de slaapkamer

Een soortgelijk principe geldt voor andere kamers. Grote beglazingen kunnen met succes worden geïnstalleerd in de slaapkamer of de badkamer. Een dergelijke oplossing zal het interieur verlichten en optisch vergroten. Eigenaren van moderne huizen kiezen vaak voor een lichte slaapkamer met grote ramen. Hoe richt je het in? In een kamer met een klein oppervlak kan de beglazing een groot deel van de muur in beslag nemen. Als de slaapkamer zich op de eerste verdieping bevindt, is het niet belangrijk om de ramen te afdekken met gordijnen. Het kan een goed idee zijn om stijlvolle geveljaloezieën te installeren. Ze nemen geen ruimte in beslag in het interieur en dankzij de verstelbare lamellen kunt U de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt regelen.

Contact opnemen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tips

Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.

ADVIES OP ONZE BLOG
Schüco UnlimitedFinish: SELECTED by Schüco
29-11-2023
De nieuwe speciale editie "SELECTED by Schüco" bestaat uit exclusieve selectie van actuele trendfolies in metallic tinten, houtimitaties en de nieuwe uniforme kleur Ombergrijs. Alleen verkrijgbaar bij het betrouwbare Schüco Living systeem.
Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen
18-06-2023
Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.
Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie
19-10-2022
De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.
5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren
15-10-2022
Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.
Welke voordeurscharnieren kiezen?
21-07-2022
Bij het bouwen of verbouwen van een huis moeten veel beslissingen worden genomen die van invloed zijn op het wooncomfort. De voordeur biedt veiligheid, privacy en juiste isolatie. Hoewel scharnieren, d.w.z. deurbeslag, is niet altijd de element waaraan aandacht wordt besteed, toch moeten zij met grote zorgvuldigheid en met het oog op de hoogste veiligheidsklassen gekozen worden.
Waar aandacht besteden moeten worden bij het kiezen van juiste deurbeslag?
20-07-2022
Deurbeslag bestaat uit van allemaal kleine elementen aangebracht op de deurvleugel. Zonder hen zou de juiste werking van de deur niet mogelijk zijn. Tot deurbeslag behoort onder andere: scharnieren, sloten, handgrepen of een deurketting. Deze accessoires hebben verschillende functies, zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende opbouw en werkingsmechanismen. Vanwege het comfort van het gebruik van de deur en de veiligheid is het belangrijk om te weten wat goed deurbeslag moet hebben – zowel binnen als op de buitenkant
Raamventilatieroosters – soorten, selectie en installatie
09-05-2022
Moderne ramen en een goed geïsoleerd gebouw zijn een combinatie die kostbaar warmteverlies tij-dens het stookseizoen voorkomt. Een dergelijke combinatie heeft echter ook een nadeel - zij beperkt dat er frisse lucht de woning in kan stromen. Een verblijf in een te strak geïsoleerd gebouw is niet al-leen oncomfortabel, maar ook ongezond. Vandaar de groeiende populariteit van raamventilatieroos-ter.
Aluminium ramen – voordelen, nadelen en toepassingen
06-05-2022
Aluminium ramen werden voor het eerst gebruikt in trams om licht te geven en het binnenkant te beschermen tegen zware weersomstandigheden. Dit was in 1912. Het werd al snel duidelijk dat dit type schrijnwerk meer voordelen had dan houten ramen. Tegenwoordig zijn PVC-ramen echter het meest gebruikt - vooral in woongebouwen. Toch kiezen veel mensen en bedrijven tegenwoordig steeds vaker voor aluminium ramen. In welke situaties worden aluminium ramen gebruikt en wat zijn hun voor- en nadelen?