Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.

Is het mogelijk modern design te combineren met inbraakbeveiliging? Heeft de beglazing die de laatste jaren zo in de mode is geraakt een negatieve invloed op de duurzaamheid van het gebouw? Wat moet U weten over voordeuren met glas? We vertellen je er hieronder alles over.

Deuren met glas steeds populairder

Een van de belangrijkste elementen van een gebouw is de buitendeur. Ze zijn tegenwoordig niet alleen functioneel. Ze spelen ook een belangrijke rol – esthetiek. Hun design en kleur hebben  grote invloed op het karakter van het hele huis. De toegangsdeur kan op subtiele wijze de stijl van het gebouw benadrukken door zich aan te sluiten bij de gevelelementen, of een origineel onderscheidend element te zijn. Eén ding is zeker – een voordeur is niet alleen de ingang van een huis, maar ook een belangrijk designelement. Daarom moet de keuze goed bedacht zijn.

Moderne voordeuren moeten een interessant design hebben. Veel mensen kiezen voor modellen die passen bij de gevel van het gebouw en andere belangrijke elementen van het pand (zoals de garage). Dit zorgt ervoor dat de buiteninrichting een bijpassende esthetiek blijft. Op dit moment de meest gekozen kleuren zijn antraciet, notenboom, eiken en andere houttinten. De trend om buitendeuren in contrast te kiezen wordt steeds populairder. Deuren met intense kleuren en origineel design voegen nonchalance toe aan het ontwerp. Dit geeft de ruimte een architectonische vrijheid. Nog populairder zijn toegangsdeuren met glas. Steeds meer mensen kiezen voor glazen modellen. Werkt dit en is het veilig?

Buitendeuren met glas zijn veilig

Grote beglazingen worden steeds populairder. Ze verschijnen meestal in de vorm van grote, panoramische ramen, maar ook moderne toegangsdeuren met glas. Beglazing verschijnt niet alleen in het deurpaneel. Moderne modellen zijn een totaalconstructie bestaande uit het deurpaneel en de zij- en bovenlichten. Hoe groot het glasoppervlak ook is, dergelijke ontwerpen veroorzaken vaak twijfelen bij de klanten. Zij vragen zich af of een deur met glas wel luchtdicht is, of hij geluid goed isoleert en of de plaatsing ervan wel een veiligheid kan bieden?

Wij antwoorden – ja, ja en ja. Een glazen toegangsdeur is veilig, mits een gerenommeerde fabrikant wordt gebruikt. Moderne glasplaten die in deuren worden gebruikt zijn zogenaamde beglazingspakketten. Deze bestaan uit ten minste twee ruiten van zeer sterk glas, gescheiden door een afstandhouder en gevuld met een edelgas. Daardoor zijn ze duurzaam, hebben ze uitstekende isolerende eigenschappen en bieden ze een doeltreffende isolatie tegen geluiden van buitenaf. Wij advisieren vooral aluminium toegangsdeuren uit de Kapica-aanbod. Ze zijn duurzaam en zeer modern. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met anti-inbraakbeveiligingssystemen van hetzelfde merk.

Buitendeuren met glas en een gevoel van privacy

De installatie van glazen constructies veroorzaakt twijfelen over privacyproblemen bij de mensen. Klanten vragen zich af of het interieur van het huis zichtbaar zal zijn voor de buren. Wij kunnen U geruststellen: reflecterend glas kan worden gebruikt in moderne beglazingspakketten voor buitendeuren. Ze reflecteren zonlicht, waardoor de indruk ontstaat van een spiegelachtige laag. Deze oplossing zorgt voor maximaal comfort en privacy voor de bewoners.

U kunt ook kiezen voor melkglas of gezandstraald glas. Dit soort beglazing maakt het moeilijk om vanuit de voortuin naar binnen te kijken.

Een glazen voordeur verhoogt de esthetiek van een gebouw

Een glazen voordeur is de perfecte oplossing voor de woning van mensen die houden van moderne design en de nabijheid van de natuur. Grote beglazing is een zeer interessant architectonisch element, waarvan moderne ontwerpers graag gebruik maken. Ze geven niet alleen de indruk van lichtheid, maar implementeren ook een elegant minimalisme in het ontwerp. Bovendien maken zij het mogelijk het interieur te verlichten zonder dat de bewoners thermisch comfort verliezen.

De glazen deuren veranderen de grens tussen binnen en buiten. Ze openen de woning naar de omlinggende natuur. Dit alles zorgt voor een duidelijke verhoging van de esthetiek, zowel binnen als buiten het gebouw. De deurmodellen in het aanbod van Kapica worden gekenmerkt door uitstekende parameters en een goed bedacht design. Daardoor zorgen ze voor comfort en veiligheid op het hoogste niveau voor de bewoners.

Buitendeuren – welk beglazing is het beste?

Het beste beglazing voor een voordeur kan niet… enkel glas zijn. Er moeten ten minste twee ruiten worden gebruikt, d.w.z. een zogenaamd beglazingspakket. De installatie van dergelijke beglazing in buitendeuren zorgt voor thermisch comfort, geluidsisolatie en veiligheid. U moet echter kiezen voor oplossingen van erkende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van deuren met beglazing.

Bij Kapica is een aantal pakketten van veiligheidsbeglazing verkrijgbaar. Ze zijn gebaseerd op hoogwaardig glas en warme afstandhouders, die de isolatieparameters verbeteren. De glaspakketten uit het aanbod van Kapica zijn luchtdicht en neutraliseren het vocht die in het gebouw kan binnendringen.

Als het gaat om het gebruik van glas in toegangsdeuren, is het ook belangrijk om de soorten glas voor PVC-buitendeuren te vermelden. Kapica biedt glad glas in 15 kleuren en ornamenten glas in 18 designs. Dankzij dit rijke aanbod vindt iedereen een passende oplossing voor zijn woning.

Contact opnemen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tips

5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren

ADVIES OP ONZE BLOG
PVC ramen. Het belangrijkste nadelen en voordelen en de keuzeopties
23-05-2024
PVC-schrijnwerk is ongetwijfeld een van de populairste op de markt. Als je naar de stedelijke of landelijke bouw kijkt, zal het je meteen opvallen dat kunststof ramen de overhand hebben in de meeste gebouwen, flatgebouwen of appartementswoningen. Aluminium ramen worden daarentegen het vaakst gebruikt in openbare gebouwen zoals kantoorgebouwen, winkelcentra of overheidskantoren. Waarom zijn inwoners van grote metropolen en kleine provincies zo dol op PVC-ramen? In ons artikel presenteren we de voor- en nadelen van deze oplossing.
Voor- en nadelen van grote ramen
15-05-2024
Grote ramen zijn al tijdje populair. Ze worden het vaakst gekozen door investeerders die nieuwe huizen bouwen, maar ze zijn ook te vinden in moderne ontwikkelingsprojecten in grote steden. Het zijn populaire oplossingen met belangrijke voordelen, maar ook niet zonder nadelen. Zijn ze geschikt voor elk huis? Met welke parameters kun je de ramen aanpassen aan je behoeften? Dat wordt hieronder besproken.
Wat moet je weten bij een keuze voor een voordeur voor je huis?
15-05-2024
Het materiaal en kleur van de voordeur zijn belangrijk wegens esthetische redenen. Maar ook de technische aspecten zijn belangrijk: geluids- en warmte-isolatie en geschikte inbraakbeveiligingstechnologie. Welke deur beschermt je huis niet alleen tegen de kou, maar ook tegen ongenode gasten? Dat beschrijven we in ons artikel.
Hoe kies je raamkleur en raamtype voor beplaalde stijl
14-05-2024
Ramen kiezen voor een interieur met een specifieke stijl is  schijnbaar niet ingewikkeld. Moderne productiemethoden maken veel mogelijk, of het nu gaat om kleuren, maten, vormen of materialen van de ramen. Om ze af te stemmen op een geschikte stijl, is het voldoende om de vereisten ervan te achterhalen. Daarom hebben we de volgende korte gids samengesteld. We hebben vier van de populairste interieurstijlen van de afgelopen jaren beschreven. Elke investeerder zal hier zeker inspiratie vinden voor zijn werk.
Schüco UnlimitedFinish: SELECTED by Schüco
29-11-2023
De nieuwe speciale editie "SELECTED by Schüco" bestaat uit exclusieve selectie van actuele trendfolies in metallic tinten, houtimitaties en de nieuwe uniforme kleur Ombergrijs. Alleen verkrijgbaar bij het betrouwbare Schüco Living systeem.
Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen
18-06-2023
Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.
Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie
19-10-2022
De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.
Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.
12-10-2022
Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.