Het materiaal en kleur van de voordeur zijn belangrijk wegens esthetische redenen. Maar ook de technische aspecten zijn belangrijk: geluids- en warmte-isolatie en geschikte inbraakbeveiligingstechnologie. Welke deur beschermt je huis niet alleen tegen de kou, maar ook tegen ongenode gasten? Dat beschrijven we in ons artikel.

WAT IS HET BESTE MATERIAAL?

Toegangsdeuren kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Elk deur wordt gekenmerkt door eigenschappen die niet alleen het uiterlijk van de ingang van het huis bepalen, maar ook de veiligheid of akoestische en thermische isolatie.

Houten deuren worden meestal gemaakt van naaldhout – grenen of vuren. Minder gebruikelijk zijn deuren van mahonie, essen en eiken. De voordelen van houten deuren zijn onder andere dat ze er mooi uitzien en ecologisch verantwoord zijn. Ze worden ook gekenmerkt door een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Houten deuren hebben echter ook nadelen – massief hout gaat gemakkelijker schimmelen. Het vereist ook regelmatig onderhoud omdat het gemakkelijker mechanisch beschadigd raakt. Er is ook extra thermische isolatie nodig.

Pvc-deuren zijn gemaakt van kamerprofielen. Om de deuren te verstevigen worden stalen versterking gebruikt. Bij Kapica bieden we een breed scala aan PVC toegangsdeuren. We kunnen ze eenvoudig aanpassen aan de wensen van onze klanten door het gebruik van vele patronen van structurele, houtimiterende en uniforme bekledingen. PVC is niet alleen populair bij particuliere investeerders, maar ook bij bedrijven en openbare gebouwen.

Aluminium deuren zijn zeer goed bestand tegen mechanische schade. Bovendien kunnen de profielen worden gevuld met polyurethaanschuim om het product beter warmte-isolerend te maken. Na het aanbrengen van isolatie is een zeer goede warmteoverdrachtscoëfficiënt tot 0,8 W/(m²K) gegarandeerd. Bovendien wordt een uitstekende geluidsisolatie bereikt.

TOEGANGSDEUR – AFMETINGEN

Standaard zijn toegangsdeuren minstens 90/200 cm groot – deze afmetingen vertegenwoordigen de minimaal toegestane doorgangsruimte. Deze maten kunnen echter vrij worden aangepast in vrijstaande huizen – maar dit is niet het geval in flats, waar de toegangsdeur moet voldoen aan de norm van het gebouw in kwestie als gevolg van het architectonische ontwerp. Het afstemmen van de grootte van de deur op je behoeften is erg belangrijk – het gemak waarmee je bijvoorbeeld een kinderwagen het huis in kunt brengen kan ervan afhangen. Het is daarom belangrijk om voor bredere deuren te kiezen – fabrikanten kunnen deurvleugels van bijna elke afmeting maken.

Sinds kort zijn dubbele deuren populair. Ze zijn veel breder dan enkele deuren, meestal meer dan 2 m breed. Dit maakt het huis niet alleen mooier – het wordt ook comfortabeler, o.a. omdat je er gemakkelijk met meubels erin kunt.

BEVEILIGING BIJ DE INGANGSDEUREN VAN HET HUIS

Naast de stalen versterkingen die in de profielen zijn aangebracht, vereisen toegangsdeuren extra inbraakbeveiliging. Basis anti-inbraakmiddelen zijn onder andere deurkettingen. Bij Kapica zijn we ons ervan bewust dat de veiligheid van je huis van het grootste belang is, daarom bieden we een reeks aanvullende, technologisch geavanceerde opties, waaronder de volgende noemenswaardig zijn

– automatische meerpuntsluiting, die de deurvleugel vergrendelen vlak nadat deze gesloten is;

– elektronische codetoetsenborden;

– vingerafdruklezers.

Als je moderne beveiliging voor je huis nodig hebt, neem dan contact op met onze adviseurs en kies een van de systemen die we aanbieden.

SAMENVATTING – WELKE VOORDEUR KIEZEN VOOR JE HUIS?

De keuze van een voordeur voor een huis moet gebaseerd zijn op de persoonlijke behoeften van de investeerder. Het is belangrijk dat het juiste materiaal wordt gekozen om duurzaamheid en het juiste niveau van warmte-isolatie te garanderen. Veiligheidsvoorzieningen zijn ook belangrijk – de technologie op dit gebied is uiterst geavanceerd. Als je op zoek bent naar de juiste deur, gebruik dan de hulp van een ervaren producent – de specialisten van Kapica zullen je zeker helpen om de juiste deur te kiezen en deze te verrijken met de beste beveiligingsfuncties.

Contact opnemen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tips

Wat moet je weten bij een keuze voor een voordeur voor je huis?

ADVIES OP ONZE BLOG
PVC ramen. Het belangrijkste nadelen en voordelen en de keuzeopties
23-05-2024
PVC-schrijnwerk is ongetwijfeld een van de populairste op de markt. Als je naar de stedelijke of landelijke bouw kijkt, zal het je meteen opvallen dat kunststof ramen de overhand hebben in de meeste gebouwen, flatgebouwen of appartementswoningen. Aluminium ramen worden daarentegen het vaakst gebruikt in openbare gebouwen zoals kantoorgebouwen, winkelcentra of overheidskantoren. Waarom zijn inwoners van grote metropolen en kleine provincies zo dol op PVC-ramen? In ons artikel presenteren we de voor- en nadelen van deze oplossing.
Voor- en nadelen van grote ramen
15-05-2024
Grote ramen zijn al tijdje populair. Ze worden het vaakst gekozen door investeerders die nieuwe huizen bouwen, maar ze zijn ook te vinden in moderne ontwikkelingsprojecten in grote steden. Het zijn populaire oplossingen met belangrijke voordelen, maar ook niet zonder nadelen. Zijn ze geschikt voor elk huis? Met welke parameters kun je de ramen aanpassen aan je behoeften? Dat wordt hieronder besproken.
Hoe kies je raamkleur en raamtype voor beplaalde stijl
14-05-2024
Ramen kiezen voor een interieur met een specifieke stijl is  schijnbaar niet ingewikkeld. Moderne productiemethoden maken veel mogelijk, of het nu gaat om kleuren, maten, vormen of materialen van de ramen. Om ze af te stemmen op een geschikte stijl, is het voldoende om de vereisten ervan te achterhalen. Daarom hebben we de volgende korte gids samengesteld. We hebben vier van de populairste interieurstijlen van de afgelopen jaren beschreven. Elke investeerder zal hier zeker inspiratie vinden voor zijn werk.
Schüco UnlimitedFinish: SELECTED by Schüco
29-11-2023
De nieuwe speciale editie "SELECTED by Schüco" bestaat uit exclusieve selectie van actuele trendfolies in metallic tinten, houtimitaties en de nieuwe uniforme kleur Ombergrijs. Alleen verkrijgbaar bij het betrouwbare Schüco Living systeem.
Schüco bijprofielen : Nieuwe verbredingsprofielen
18-06-2023
Voor bouwdiepte 82mm is een verbeterde versie van de 82/120 beschikbaar. Er zijn ook wijzigingen in de bouwdiepte 70mm.
Industriële ramen – keuze en ontwerpinspiratie
19-10-2022
De loftstijl, ook wel industrieel genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 50. De eerste interieurs van dit type waren verlaten fabrieken als gevolg van de recessie. Na verloop van de tijd begonnen deze ruimtes zich aan te passen aan de leefomstandigheden. Zo ontstonden de eerste interieurs in de industriële stijl, wat tegenwoordig een van de sterkste interieurtrends is.
5 dingen die U moet weten over glazen voordeuren
15-10-2022
Bij de bouw van een huis letten investeerders niet alleen op de functionaliteit en het modieuze design, maar ook op de veiligheid. Het huis is een plaats die een gezin comfort, vrijheid en de gewenste rust biedt. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde architecturale en technologische oplossingen die de veiligheid verhogen.
Grote glaspartijen – met wat rekeninghouden tijdens ontwerpfase en voorbeelden van interieurdesign.
12-10-2022
Grote ramen, schuifdeuren naar een terras , hoge ramen in het kasteel... Grote beglazingen zijn al lang populair. Moderne developers besluiten vaak om ze zowel in de gevels van moderne gebouwen als in het interieur ervan aan te brengen. Ook eigenaren van vrijstaande woningen kiezen steeds vaker voor soortgelijke oplossingen. Als U droomt over een zonnig huis vol met glas, moet U de juiste ramen al in de ontwerpfase plannen.
Deuropeningsrichting – wat is belangrijk om te weten?
30-09-2022
Niet iedereen let op de manier waarop deuren opengaan. De juiste scharnieren of de richting waarin de deur opengaat zijn echter zeer belangrijk. Als U niet van tevoren over deze kwesties nadenkt, worden de oplossingen die U kiest misschien niet te comfortabel. Wat is belangrijk om te weten? Wat zegt het bouwrecht?
Wanneer moeten ramen worden vervangen? Praktische tips
28-09-2022
Ramen vervangen is een grote uitdaging. Weetend dat de woning voor een bouwplaats zal veranderen en de prijzen blijven om hoog schieten, is niet motiveerend om hier mee beginen. Er zijn echter omstandigheden waarin geen plaats is voor aarzeling en de voordelen groter zijn dan de kosten. Het vervangen van ramen in gerechtvaardigde gevallen zorgt niet alleen voor de gezondheid, maar ook het huishoudbudget. Waneer zijn er "gerechtvaardigde gevallen"? Hieronder raden wij wanneer uw ramen zal vervangen moeten worden door nieuwe en hoe U zich daarop kunt voorbereiden.